Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: Έρευνα του FBI στο εξοχικό του για την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα

Πλανήτης

Πράκτορες του FBI έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ρέχομποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του και στο πρώην ιδιωτικό γραφείο του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ», δήλωσε ο προσωπικός δικηγόρος του Τζο Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, επιβεβαιώνοντας την έρευνα. «Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να κάνει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε» πρόσθεσε.

Ο Μπομπ Μπάουερ ανέφερε ακόμη ότι η έρευνα είναι «ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως».

Πηγές που επικαλείται στο CBS News τόνισε ότι η έρευνα σχετίζεται με την έρευνα απόρρητων εγγράφων. Δεν ζητήθηκε ένταλμα για την έρευνα. Το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Κάμερες ειδησεογραφικών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή κατέγραψαν τέσσερα οχήματα με πινακίδες της Βιρτζίνια να φτάνουν στη γειτονιά και να σταθμεύουν στο σπίτι του Ρέχομποθ Μπιτς γύρω στις 8:30 π.μ. (τοπική ώρα).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Ισραήλ: Δεν προχωρά σε άμεσα αντίποινα κατά του Ιράν - Προηγήθηκε επικοινωνία με Μπάιντεν

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέτασε το ενδεχόμενο να διατάξει να εξαπολυθούν πλήγματα στο Ιράν, σε αντίποινα για την επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια το σαββατοκύριακο, ωστόσο τελικά δ...

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

Φόρτωση άρθρων...