Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για τη σταθερότητα στο Αιγαίο και τη Συρία

Πλανήτης

Στην ένταξη τη; Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και στην απαιτούμενη σταθερότητα στο Αιγαίο και στη Συρία εστίασαν τη συζήτησή τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν καλωσόρισε την τριμερή συμφωνία της Τουρκίας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία που ανοίγει τον δρόμο για τους Συμμάχους για την πρόσκλησή τους σε συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες συζήτησαν για τη διαρκή υποστήριξή τους στην Ουκρανία και την άμυνά της έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, όπως και για τη σημασία να απομακρυνθούν τα ρωσικά εμπόδια για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Επίσης, συζήτησαν για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρηθούν οι δημιουργικές διμερείς σχέσεις, και οι ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της διαρκούς στενής επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων».

Ευχαριστώ Μπάιντεν στον Ερντογάν για Φινλανδία-Σουηδία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επίσης τον Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Ερντογάν απάντησε ότι ελπίζει πως η διπλωματία θα βοηθήσει να επιλυθούν τα ζητήματα που σχετίζονται με τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Φόρτωση άρθρων...