Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: «Οι ενέργειες του Πούτιν είναι σημάδι ότι ζορίζεται»

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, επανέλαβε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι οι ΗΠΑ «θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ».

«Η Αμερική και οι σύμμαχοί της δεν πρόκειται - επιτρέψτε μου να τονίσω - δεν πρόκειται να εκφοβιστούν, δεν πρόκειται να εκφοβιστούν από τον Πούτιν και τα απερίσκεπτα λόγια και τις απειλές του», ανέφερε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

«Οι ενέργειες του Πούτιν είναι σημάδι ότι ζορίζεται», αναφερόμενος στα ψευδοδημοψηφίσματα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν τις προσαρτήσεις. Και ειλικρινά, ούτε ο κόσμος πρόκειται να το αναγνωρίσει. Δεν μπορεί να καταλάβει το έδαφος της γειτονικής χώρας και να γλυτώσει, τόσο απλά», είπε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του Λευκού Οίκου. 

Ακόμα, πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό για την άμυνα της Ουκρανίας, συν επιπλέον 13 δισεκατομμύρια δολάρια από το Κογκρέσο.

«Η Αμερική είναι πλήρως προετοιμασμένη με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ — κάθε ίντσα — οπότε κύριε Πούτιν, μην παρεξηγήσετε αυτό που λέω. Κάθε ίντσα», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φόρτωση άρθρων...