Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: Σημάδια από συσκευή οξυγόνου στο πρόσωπό του – Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Πλανήτης

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 80χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί μηχάνημα CPAP (Συσκευή υπνική άπνοιας) για να αντιμετωπίσει την άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Οι γραμμές της μάσκας ήταν εμφανείς καθώς ο πρόεδρος μιλούσε με δημοσιογράφους στο το πρωί της Τετάρτης πριν από ένα ταξίδι στο Σικάγο.

«Από το 2008, ο πρόεδρος έχει αποκαλύψει το ιστορικό του με υπνική άπνοια σε λεπτομερείς ιατρικές εκθέσεις. Χρησιμοποίησε μηχάνημα CPAP χθες το βράδυ, κάτι που είναι σύνηθες για άτομα με αυτό το ιστορικό», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στη DailyMail.

Η υπνική άπνοια του Μπάιντεν είναι γνωστή από τον Οκτώβριο του 2008, όταν η εκστρατεία του Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία του υποψήφιου αντιπροέδρου πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008. Εκείνη την εποχή, οι γιατροί πίστευαν ότι ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός του Μπάιντεν, γνωστός ως κολπική μαρμαρυγή, πιθανότατα συνδεόταν με την υπνική άπνοια. Στις επακόλουθες εκθέσεις υγείας, η άπνοια ύπνου κατέληξε μια υποσημείωση.

Σε μια ιατρική έκθεση του Δεκεμβρίου του 2019, η οποία δημοσιεύθηκε δημόσια ενώ ο Μπάιντεν ήταν υποψήφιος για την προεδρία, ο γιατρός του Λευκού Οίκου του, ο δρ Κέβιν Ο’Κόνορ, δήλωσε ότι είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, αλλά η κατάσταση του Μπάιντεν είχε βελτιωθεί μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στα ιγμόρεια και στη ρινική οδό.

Το Bloomberg επιβεβαίωσε πρώτο ότι ο Μπάιντεν χρησιμοποιούσε τη συσκευή.

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι ενώ η χρήση του μηχανήματος από τον Μπάιντεν είναι μια νέα εξέλιξη δεν προκλήθηκε από κάποια νέα ιατρική κατάσταση ή περιβαλλοντικές συνθήκες.

Tι σημαίνει αυτό για τον Μπάιντεν;

Η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποιεί μηχάνημα CPAP για να κερδίσει ξεκούραστο ύπνο ήρθε εν μέσω του τελευταίου δημόσιου λεκτικού του ολισθήματος.

Η χρονική σύμπτωση της εικόνας του Αμερικανού προέδρου να μπερδεύει τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν του Ιράκ, ενώ στο πρόσωπο του φαίνονται σημάδια από την μάσκα για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, τροφοδότησε τους επικριτές του.

Στα 80 του χρόνια, ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος της χώρας – και έτσι υπάρχει μια διαρκής αμφοσβήτηση για την υγεία του, ειδικά καθώς έχει αρχίσει να διεκδικεί σοβαρά μια δεύτερη θητεία.

Άλλοι υποψήφιοι για το 2024 το έχουν χρησιμοποιήσει ως θέμα συζήτησης – κυρίως η πρώην πρέσβης του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία δήλωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι άνω των 75 ετών θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ψυχικής επάρκειας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν είναι γνωστό ότι πάσχει από καρδιακή νόσο, αν και έχει υποβληθεί σε θεραπεία για κολπική μαρμαρυγή.

Αν και η σχέση μεταξύ κολπικής μαρμαρυγής και υπνικής άπνοιας δεν είναι πλήρως κατανοητή, η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με αποφρακτική υπνική άπνοια έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν υποτροπιάζουσα κολπική μαρμαρυγή.

Η κολπική μαρμαρυγή, που συχνά επιδεινώνεται από τηνυπνική άπνοια, αποτελεί επίσης κύριο παράγοντα κινδύνου για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος που μπορούν να ταξιδέψουν στον εγκέφαλο και να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...