Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μπαχάμες: Συνελήφθη ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, δημιουργός του κρυπτονομίσματος FTX

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, δημιουργός του κρυπτονομίσματος FTX.

Η αστυνομία στις Μπαχάμες συνέλαβε τον δισεκατομμυριούχο δημιουργό του κρυπτονομίσματος Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καθώς ερευνάται για μια σειρά από οικονομικά εγκλήματα.

Μόλις 24 ώρες πριν είχε καταθέσει στο Κογκρέσο. Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε πως είχε λάβει ειδοποίηση από τις ΗΠΑ για τις ποινικές διώξεις.

Τώρα αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, ενώ ο ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέιμιαν Ουίλιαμς είπε πως τις επόμενες ώρες θα επισημοποιηθεί το επίσημο κατηγορητήριο.

Η εταιρεία του Φριντ ξεκίνησε το 2019, εδρεύει στις Μπαχάμες και κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου αφού δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει χρήματα για να αποτρέψει την κατάρρευσή του.

Μόλις μέσα σε 72 ώρες οι traders απέσυραν… 6 δισεκατομμύρια δολάρια! Εκεί ήταν που αποκαλύφθηκε πως ο Φριντ χρησιμοποιούσε τα χρήματα πελατών του κρυφά για να στηρίξει την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...