Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματος για άδεια ορκωμοσίας

Πλανήτης

Ανέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία, ενώ οι δικηγόροι του ομογενή δημάρχου τονίζουν ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, σύμφωνα με το himara.gr. 

«Οι αποφάσεις είναι πολιτικές και υπάρχει παρέμβαση του πρωθυπουργού πριν από κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου. Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου να συνεχίζει να κυβερνά ένας ηττημένος. Πρέπει να μου επιτρέψετε να ορκιστώ», είπε ο Φρέντι Μπελέρης στο δικαστήριο.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο είναι προγραμματισμένη η συνέχιση της δίκης για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων, βάσει της οποίας έχει προφυλακιστεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 30 Απριλίου

Γεγονότα 1789: Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 1803: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία για 15 εκατομμύρια δολάρια. ...

Politico: Έρευνα της ΕΕ για τις πολιτικές διαφημίσεις σε Facebook και Instagram - Ο ρόλος της Ρωσίας

Υπό έρευνα των Ευρωπαϊκές αρχών ενδέχεται να βρεθούν ακόμα και εντός της ημέρας, το Facebook και το Instagram σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στη διαχείριση των πολιτικών διαφημί...

Φόρτωση άρθρων...