Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματος για άδεια ορκωμοσίας

Πλανήτης

Ανέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία, ενώ οι δικηγόροι του ομογενή δημάρχου τονίζουν ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, σύμφωνα με το himara.gr. 

«Οι αποφάσεις είναι πολιτικές και υπάρχει παρέμβαση του πρωθυπουργού πριν από κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου. Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου να συνεχίζει να κυβερνά ένας ηττημένος. Πρέπει να μου επιτρέψετε να ορκιστώ», είπε ο Φρέντι Μπελέρης στο δικαστήριο.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο είναι προγραμματισμένη η συνέχιση της δίκης για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων, βάσει της οποίας έχει προφυλακιστεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοκ για παιδικά προϊόντα της Shein: Kαρκινογόνες και τοξικές ουσίες 428 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Τα παιδικά προϊόντα που πωλούνται από τον κινεζικό διαδικτυακό εμπορικό γίγαντα Shein περιείχαν τοξικές ουσίες σε ποσότητες εκατοντάδες φορές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα. Τα παραπ...

Έρευνα: Πάνω από 300 εκατ. παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο

Ο αριθμός είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικός: Περισσότερα από 300.000.000 παιδιά παγκοσμίως έπεσαν, τον περασμένο χρόνο, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στο διαδί...

Φόρτωση άρθρων...