Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μπλίνκεν: «Αν αφήναμε τη Ρωσία να κάνει ό,τι θέλει στην Ουκρανία, θα δίναμε σήμα πως όλα επιτρέπονται»

Πλανήτης

«Eάν επιτρεπόταν στη Ρωσία να εισβάλει και να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας χωρίς κανένας να της αντιταχθεί, τότε θα «επιτρέπονταν όλα» σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με την υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, Nαλέντι Πάντορ, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα τον βρει επίσης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Ρουάντα.

«Αν επιτρέψουμε σε μια μεγάλη χώρα να εκφοβίσει μια μικρότερη, απλώς να την εισβάλει και να καταλάβει το έδαφός της, τότε θα δώσουμε σήμα πως όλα επιτρέπονται, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι σημαντικό να σταθούν απέναντι στη Ρωσία, επειδή η επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας απειλεί τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς συστήματος.

Επίσης, τα σχόλια της Κίνας ότι θα διακόψει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έκανε λόγο για «τιμωρία ολόκληρου του κόσμου, και ιδιαίτερα του αναπτυσσόμενου κόσμου και, ιδίως, της Αφρικής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...