Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών, κίνδυνος για λιμό

Έκκληση να σταματήσει ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας από το πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας έκανε με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σε μία προσπάθεια να πιέσει τη Μόσχα να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για πλήρη κατάληψη όλου του παραλιακού μετώπου της Μαύρης Θάλασσας, μετά από την Αζοφική.

«Η Ουκρανία είναι μια κρίσιμη πηγή γεωργικών προϊόντων και βασικός κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας εμποδίζει αυτά τα αγαθά να φύγουν και απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με υποσιτισμό και πείνα. Ο αποκλεισμός πρέπει να τελειώσει», έγραψε ο κ. Μπλίνκεν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα συζητήσουν πώς θα τεθεί τέλος στον αποκλεισμό των ουκρανικών σιτηρών

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) θα συζητήσουν το πώς θα τεθεί τέλος στον αποκλεισμό των σιτηρών της Ουκρανίας ώστε να εξαχθούν στον κόσμο, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Υπάρχουν 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένοι στο λιμάνι της Οδησσού, το οποίο σημαίνει φαγητό για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που το χρειάζονται επειγόντως, πάνω απ’ όλα στις χώρες της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Μπέρμποκ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εκτινάξει τις διεθνείς τιμές των σιτηρών, των μαγειρικών ελαίων, των καυσίμων και των λιπασμάτων, με τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών να προειδοποιούν ότι η αύξηση των τιμών θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση στην Αφρική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...