Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μπλίνκεν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, είπε στους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ ότι η χώρα του πιστεύει πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022, όπως δήλωσαν στο CNN δύο ευρωπαϊκές πηγές.

Σημειώνεται ότι τόσο Αμερικανοί όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν όλο και περισσότερο την εκτίμηση ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα.

Πολλοί από τους αξιωματούχους που μίλησαν στο CNN, τόνισαν ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς για πόσο καιρό θα μπορούσε να συνεχιστεί ο πόλεμος, αλλά αρκετοί είπαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι ύστατοι στόχοι του Πούτιν έχουν αλλάξει και πως δεν είναι πιθανό να στραφεί σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις εκτός και αν βρεθεί αντιμέτωπος με μια στρατιωτική ήττα.

Το ενδεχόμενο αυτός ο πόλεμος να είναι μακροχρόνιος αποτελεί μια αλλαγή στις εκτιμήσεις ότι η Ρωσία αναμενόταν να καταλάβει γρήγορα το Κίεβο, ενώ αντικατοπτρίζει και τις αποτυχίες της Μόσχας στο πεδίο της μάχης.

Όσο περισσότερο διαρκέσει ο πόλεμος, τόσο πιο σοβαρές θα είναι οι ανθρωπιστικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό. Και παρ’ όλο που οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι είναι πιθανό να συνεχιστεί η διεθνής αποφασιστικότητα για την παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης στην Ουκρανία, αναγνωρίζουν παράλληλα ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές νέες προκλήσεις σε ό,τι αφορά τα όπλα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...