Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μπλίνκεν σε Λαβρόφ: «Η Μόσχα να αφήσει τα σιτηρά να βγουν από την Ουκρανία»

Να επιτρέψει η Μόσχα τις εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία απαίτησε ο υπουργός Εξωτερικών των Άντονι Μπλίνκεν, απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια των συνομιλιών της G20 στο Μπαλί.

«Προς τους Ρώσους συναδέλφους μας: η Ουκρανία δεν είναι η χώρα σας. Τα δημητριακά της δεν είναι δικά σας δημητριακά. Γιατί αποκλείετε τα λιμάνια; Θα έπρεπε να αφήσετε τα σιτηρά να βγουν», ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν στον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να συναντήσει χωριστά τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με ένα δυτικό αξιωματούχο που ήταν παρών.

Παράλληλα, ο Άντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκε ενώπιον της ρωσικής αντιπροσωπείας στην αμερικανική οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες ελλείψεις στα τρόφιμα που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια χώρα που είναι ένας από τους μεγάλους εξαγωγούς δημητριακών σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Ρωσία είναι η πηγή του προβλήματος, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στις λύσεις», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το δυτικό αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Φόρτωση άρθρων...