Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Μπολσονάρο: Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε απόψε

Πλανήτης

Οι Βραζιλιανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες σε τεταμένες εκλογές όπου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην επανεκλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρο ή την επιστροφή στην εξουσία του αριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε απόψε» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, λίγη ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ή, ακόμη καλύτερα, η Βραζιλία θα νικήσει απόψε», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος, που εμφανίστηκε χαμογελαστός και ντυμένος με ένα κιτρινοπράσινο μπλουζάκι, στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Ο Μπολσονάρο δεσμεύθηκε να εδραιώσει μια ευδιάκριτη συντηρητική στροφή στη βραζιλιάνικη πολιτική έπειτα από μια προεδρία που σημαδεύτηκε από την πανδημία. Ο Λούλα υπόσχεται μεγαλύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ανακαλώντας στη μνήμη την αυξανόμενη ευημερία της προεδρίας του το 2003-2010, προτού σκάνδαλα διαφθοράς αμαυρώσουν την εικόνα του Κόμματος των Εργατών.

Περίπου 120 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να 'χτυπήσουν' την επιλογή τους στα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που ο Μπολσονάρο ισχυρίζεται, χωρίς να προσφέρει αποδείξεις, ότι είναι ευάλωτα στη νοθεία προκαλώντας ανησυχίες ότι μπορεί να μην δεχθεί μια ήττα, έπειτα και από το παράδειγμα του ιδεολογικού του συμμάχου, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ ζέστης και τον Απρίλιο – H υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίστηκε παρά την αποδυνάμωση του Ελ Νίνιο

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατ...

Μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας: «Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξοπλίζουν πυραύλους Kh-101 με δεύτερη κεφαλή»

Σε μία αποκάλυψη για τη Ρωσία προχώρησαν οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να τοποθ...

Σαν σήμερα - 8 Μαΐου

Γεγονότα 1821: Οι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στη μάχη στο Χάνι της Γραβιάς 1886: Ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον πουλάει για πρώτη φορά ένα πατενταρισμένο φαρμακευτικό σκεύασ...

Φόρτωση άρθρων...