Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μπορέλ: «Η Μαριούπολη είναι το Χαλέπι της Ευρώπης»

Πλανήτης

Στην κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη αναφέρθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη Μαριούπολη σαν το «Χαλέπι της Ευρώπης».

Ακόμα, πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία, ώστε να βάλει τέλος στην επιθετικότητα της Ρωσίας το συντομότερο δυνατό.

«Η Μαριούπολη είναι το ευρωπαϊκό Χαλέπι. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς. Με χιλιάδες αμάχους να έχουν σκοτωθεί. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Και για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταμορφώνει την παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή», συμπλήρωσε Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «επιζήμια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας» τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τους υπεύθυνους παράγοντες να αποφύγουν την αποσταθεροποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Ζοζέπ Μπορέλ, χαιρετίζοντας «τις συγκρατημένες αντιδράσεις των αρχών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα».

Ακόμα, ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μολδαβία, τονίζοντας «την ακλόνητη υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και με ειδικό καθεστώς για την περιοχή της Υπερδνειστερίας».

Ακόμα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στη Μολδαβία για την αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της εισροής προσφύγων και έχει αυξήσει την υποστήριξή της για την ενίσχυση της συνολικής ανθεκτικότητας της χώρα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Φόρτωση άρθρων...