Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Μπορέλ: «Η Μαριούπολη είναι το Χαλέπι της Ευρώπης»

Πλανήτης

Στην κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη αναφέρθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη Μαριούπολη σαν το «Χαλέπι της Ευρώπης».

Ακόμα, πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία, ώστε να βάλει τέλος στην επιθετικότητα της Ρωσίας το συντομότερο δυνατό.

«Η Μαριούπολη είναι το ευρωπαϊκό Χαλέπι. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς. Με χιλιάδες αμάχους να έχουν σκοτωθεί. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Και για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταμορφώνει την παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή», συμπλήρωσε Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «επιζήμια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας» τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τους υπεύθυνους παράγοντες να αποφύγουν την αποσταθεροποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Ζοζέπ Μπορέλ, χαιρετίζοντας «τις συγκρατημένες αντιδράσεις των αρχών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα».

Ακόμα, ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μολδαβία, τονίζοντας «την ακλόνητη υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και με ειδικό καθεστώς για την περιοχή της Υπερδνειστερίας».

Ακόμα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στη Μολδαβία για την αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της εισροής προσφύγων και έχει αυξήσει την υποστήριξή της για την ενίσχυση της συνολικής ανθεκτικότητας της χώρα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε τεντωμένο σκοινί: Ο Πούτιν επιστρατεύει τα «όπλα της αποκάλυψης» για τον πυρηνικό εκφοβισμό της Δύσης

Ο Πούτιν αναπτύσσει το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο, το λεγόμενο «όπλο της αποκάλυψης», ένα από τα συστήματα στα οποία βασίζεται το Κρεμλίνο για να διαφημίσει τη στ...

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί τον Πούτιν για «τρομοκρατία» και «αυτοκρατορική τρέλα»

Για «τρομοκρατία» κατηγορεί τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ. Παράλληλα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών τονίζει ό...

Έρευνα: Οι 80άρηδες που έχουν καλή μνήμη διαθέτουν «σούπερ» νευρώνες στον εγκέφαλό τους

Αν μερικοί ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν ξεχνούν το παραμικρό, αυτό μπορεί να οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος μερικών ζωτικών εγκεφαλικών κυττάρων τους. Οι άνθρωποι άνω των 80 ετών που...