Αισιόδοξα μηνύματα μετέφερε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς μίλησε για την πιθανότητα παραγωγής εμβολίου για τον καρκίνο.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι πιθανό να υπάρξει εμβόλιο για τον καρκίνο και για άλλες, γενετικές ασθένειες.

«Δεν μπορούμε για όλες τις ασθένειες να δημιουργήσουμε εμβόλια με την mRNA τεχνολογία, αλλά αν οι προσπάθειες πετύχουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να έχουμε εμβόλιο για τον καρκίνο και από του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε εμβόλιο για άλλες ασθένειες», είπε σχετικά ο CEO της Pfizer.

Πώς θα λειτουργεί το εμβόλιο για τον καρκίνο

«Χρησιμοποιούμε το mRNA για να πούμε στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας ότι “ο καρκίνος σου είναι ένα ξένο σώμα στο οποίο πρέπει να επιτεθείς”. Όπως ο οργανισμός επιτίθεται στον κορωνοϊό, θα επιτεθεί στον καρκίνο» είπε ο Άλεμπερτ Μπουρλά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός πιθανού εμβολίου για τον καρκίνο.

Μπουρλά: Αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid, γιατί όχι για τον καρκίνο;

Τόνισε ότι στα δύο χρόνια πανδημίας, η επιστημονική κοινότητα έμαθε πάρα πολλά. «Συγκεντρώσαμε εμπειρία δεκαετίας. Αυτό θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για πολύ μεγάλες επιστημονικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας». Εξήγησε ότι στον επιστημονικό τομέα τα πράγματα έχουν προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, στις κλινικές έρευνες υπήρξαν τεράστιες αλλαγές και αυτό θέτει το ερώτημα «αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid γιατί όχι για τον καρκίνο ή άλλες ασθένειες;».

Μπουρλά: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο νέος κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί, θα υπάρχει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια, τόνισε από τους Δελφούς ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως επισήμανε ο CEO της Pfizer, μιλώντας στο 7o Φόρουμ Δελφών, είναι «εξαιρετικά λίγοι ιοί στην ανθρωπότητα έχουν εξαληφθεί και αυτός δεν είναι από αυτούς». Ο κ. Μπουρλά έστειλε επίσης το αισιόδοξο μήνυμα ότι «σήμερα όμως έχουμε τα όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Εκτίμησε ότι μικρό ποσοστό από τους ανεμβολίαστους θα πειστεί να εμβολιαστεί, ενώ την 4η δόση δεν θα την κάνουν όλοι οι εμβολιασμένοι. Επομένως, πρόσθεσε, η προστασία θα είναι λιγότερη και επειδή τα μέτρα θα χαλαρώσουν σε μεγάλο βαθμό διότι η κοινωνία το ζητάει επιτακτικά, οι μολύνσεις θα είναι περισσότερες.