Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μυστήριο με την υγεία του Ερντογάν μετά την on air αδιαθεσία

Πλανήτης

Ανησυχία και ερωτήματα για την υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η on air αδιαθεσία του την ώρα που έδινε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7 τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ερντογάν να ακυρώσει προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις του. Το περιστατικό που σημειώθηκε λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου», ανέφερε χθες στο Twitter ο 69χρονος Ερντογάν. Το βράδυ της Τετάρτης ο Ερντογάν είχε υποχρεωθεί να διακόψει τη ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη εξαιτίας αδιαθεσίας, που αργότερα αποδόθηκε σε στομαχικές διαταραχές.

Η ανησυχία στη γειτονική χώρα αυξήθηκε όταν ο Ερντογάν ακύρωσε όλες τις χθεσινές περιοδείες και δημόσιες εμφανίσεις του. Αργά χθες το βράδυ ο Ερντογάν ακύρωσε και τη σημερινή επίσκεψή του στον πυρηνικό σταθμό Aκούγιου, όπου θα τελούνταν τα εγκαίνια, αλλά και τη μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Μερσίνης. Η συμμετοχή του στην τελετή του Ακούγιου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Η εικόνα εξάντλησης του Ερντογάν προβληματίζει πολιτικούς αναλυτές της φιλοκυβερνητικής παράταξης και εύχονται ο Τούρκος πρόεδρος να επανέλθει γρήγορα στον προεκλογικό αγώνα. Τονίζουν πως απέναντί του έχει την εικόνα μιας δυναμικής αντιπολίτευσης, με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να πλαισιώνεται από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, τον δήμαρχο της Αγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και την πρόεδρο του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Προβλήματα υγείας

Η υγεία του κ. Ερντογάν απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους Τούρκους. Το 2006 είχε λιποθυμήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί και οι σωματοφύλακές του τον είχαν απεγκλωβίσει σπάζοντας τα παράθυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας το 2011 και το 2012 χειρουργήθηκε δύο φορές στο έντερο. Επίσημα δεν είχε ανακοινωθεί κάτι, αλλά στη γειτονική χώρα κυκλοφορούσαν τότε φήμες για καρκίνο που αντιμετωπίστηκε με αποτελεσματικό τρόπο. Το 2021, η εικόνα του προέδρου της Τουρκίας να κοιμάται σε διάλογο που είχε με Τούρκους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης, είχε προκαλέσει πάλι προβληματισμούς για την κατάστασή του.

O πολιτικός αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Haberturk, Φατίχ Αλταϊλί, αναφέρει πως «χθες το βράδυ μέσα από μια πολύ οδυνηρή εμπειρία μάθαμε το κόστος της επανέναρξης των συγκεντρώσεων από τον πρόεδρο Ερντογάν, στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά του.

Ο Ερντογάν αρρώστησε ξαφνικά σε ένα πρόγραμμα που συμμετείχε και επέστρεψε στην οθόνη ύστερα από μεγάλο διάλειμμα και με μια μάλλον κουρασμένη έκφραση εξήγησε τον λόγο της ασθένειάς του και απολογήθηκε. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος βγήκε πάλι στους δρόμους με στόχο να νικήσει, σε βάρος της υγείας του θέτοντας τον εαυτό του σε τέτοιον κίνδυνο, μάλλον δεν ενισχύει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που κάποιοι θέλουν να λένε ότι θα κερδίσει άνετα τις εκλογές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Φόρτωση άρθρων...