Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ναπολέων Βοναπάρτης: Σε δημοπρασία φυλαχτό του για 250 εκατ. ευρώ (εικόνες)

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα φυλαχτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Μία «σφίγγα» ήταν το κρυφό φυλαχτό του Ναπολέοντα, σύμφωνα με συλλέκτη που το έχει στην κατοχή του.

Η «σφίγγα», πιθανότατα το γούρι του Βοναπάρτη, βγαίνει σε δημοπρασία στο Ebay έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» και επισημαίνει ότι είναι φτιαγμένη από ρουμπίνια και σμαράγδια.

Η «σφίγγα» ήταν το γούρι του Γάλλου στρατηλάτη, ισχυρίζεται ο Ράντι Γένσεν, συλλέκτης και επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει στο «σφυρί» το πολύτιμο αντικείμενο.

Οι 114 πολύτιμοι λίθοι της Σφίγγας μπορούν να αποκωδικοποιηθούν ως αριθμοί «114+1». Το κεντραρισμένο «14» δείχνει το 14ο γράμμα του αλφαβήτου δηλαδή το «N» για το Ναπολέοντα. Υπάρχει κι ένα «1» εκατέρωθεν του «14». 1+1 = «2» για το δεύτερο γράμμα του αλφαβήτου, «Β» για τον «Βοναπάρτη».

Κατά συνέπεια, το άθροισμα όλων των κοσμημάτων σε αυτό το έργο τέχνης παραπέμπει στην κωδική ονομασία: «Ναπολέων Βοναπάρτης».

Ναπολέων Βοναπάρτης: Σε δημοπρασία φυλαχτό του για 250 εκατ. ευρώ

Το φυλαχτό βρέθηκε στα χέρια του Αμερικανού συλλέκτη έργων τέχνης με τον ακόλουθο τρόπο, όπως ο ίδιος εξηγεί: «Ένας Ολλανδός το βρήκε το 1936, ενώ έσκαβε μια τάφρο στο Nordwijk, το κληροδότησε στον γιο του, ο οποίος το αντάλλαξε με τον Γένσεν για έναν σάκο με μπαστούνια του γκολφ».

Αν και δεν υπάρχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του Γένσεν, θα μπορούσαν να είχαν καταστραφεί προκειμένου να κρατηθεί μυστικό το γούρι του Ναπολέοντα.

Υπάρχει μια «ανάλυση πιθανοτήτων» 27 σημείων, με ειδικούς να πιστεύουν την θεωρία του Γένσεν: Ένας μαθηματικός, ένας Αιγύπτιος, ένας δικηγόρος και ένας ηλικιωμένος ποπ σταρ δέχονται να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν το πολύτιμο γούρι του Ναπολέοντα.

Όπως και ο Γένσεν, έτσι και αυτοί πιστεύουν ότι η αξία του κοσμήματος είναι «ανεκτίμητη», αλλά ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωριζόταν το γούρι του Βοναπάρτη μόνο εάν έβαζε στο λογαριασμό του το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι τώρα, οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να διαθέσουν το ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όταν λήγει η ημερομηνία για την δημοπράτηση του κρυφού φυλαχτού του Ναπολέοντα, η τιμή μπορεί να αυξηθεί.

Ναπολέων Βοναπάρτης: Σε δημοπρασία φυλαχτό του για 250 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, έφτασε ο ύποπτος για την αόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σύμφωνα...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Φόρτωση άρθρων...