Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

ΝΑΤΟ: Κατέληξαν σε συμφωνία για την σχέση με την Ουκρανία

Πλανήτης

Σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο που θα καθορίσουν τη μελλοντική τους σχέση με την Ουκρανία κατέληξαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωμάτες. 

Ένας από τους διπλωμάτες δήλωσε ότι η τελική διατύπωση της δήλωσης σχετικά με τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ «θα είναι σε θέση να απευθύνει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία όταν οι Σύμμαχοι συμφωνήσουν και πληρούνται οι προϋποθέσεις».  

Το βασικό ζήτημα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι να βάλει την Ουκρανία στην αμυντική του ομπρέλα, χωρίς να προκαλέσει την οργή της Ρωσίας και προφανώς ενδεχόμενα αντίμετρα.

Τα F-16

Ένας συνασπισμός έντεκα κρατών θα ξεκινήσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να πετούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 τον Αύγουστο στην Δανία, ενώ ένα κέντρο εκπαίδευσης δημιουργείται επίσης στη Ρουμανία δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μπορούμε να δούμε αποτελέσματα στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Δανίας, Τρολς Λουντ Πούλσενμ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, η Δανία και η Ολλανδία, ηγούνται των προσπαθειών ενός διεθνούς συνασπισμού για την εκπαίδευση πιλότων και προσωπικού υποστήριξης, τη συντήρηση αεροσκαφών και τελικά την προμήθεια F-16 στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το ...

Σαν σήμερα - 4 Μαΐου

Γεγονότα 1626: Ο Ολλανδός εξερευνητής, Πέτερ Μίνουιτ καταφθάνει στη Νέα Ολλανδία, σημερινό νησί του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη 1675: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος Β΄ δίνει εντο...

Φόρτωση άρθρων...