Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

NBC: Η Χεζμπολάχ θα πάει σε πόλεμο εάν η Χαμάς καταστραφεί από το Ισραήλ

Πλανήτης

Η Χεζμπολάχ θα εισέλθει πλήρως στον πόλεμο με το Ισραήλ εάν η Χαμάς καταστραφεί ολοσχερώς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, όπως μετέδωσε το NBC.

«Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Βηρυτό, Αχμέντ Αμπντούλ Χάντι, σχετικά με την πλήρη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις μάχες στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, σύμφωνα με την αναφερόμενη πηγή η οποία και πρόσθεσε πως «η κόκκινη γραμμή για τη Χεζμπολάχ θα ήταν η πλήρης καταστροφή της αντίστασης στη Γάζα».

Οι δηλώσεις, γράφει το NBC, είναι η πρώτη σαφής ένδειξη από αξιωματούχο της Χαμάς για τις προσδοκίες της σχετικά με τον ρόλο των Λιβανέζων εταίρων της στις μάχες.

Σε πολλές συνεντεύξεις, πολλοί αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ αρνήθηκαν να αναφερθούν σε μια «κόκκινη γραμμή» για την αυξημένη συμμετοχή τους, τονίζοντας επανειλημμένα ότι η Χεζμπολάχ θα βασίσει το ρόλο της στις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορά του με το Λίβανο. Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, ο δεύτερος τη τάξει διοικητής της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε στο NBC News ότι μέχρι στιγμής οι μάχες της Χεζμπολάχ είχαν ως στόχο την αποτροπή «για να μειωθεί η πίεση στη Γάζα».

Σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα, ο δεύτερος διοικητής της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, είπε στο NBC News ότι μέχρι τώρα, οι μάχες της Χεζμπολάχ είχαν σκοπό να αποτρέψουν «για λόγους μείωσης της πίεσης στη Γάζα», είπε η πηγή.

Όπως η Χαμάς, η Χεζμπολάχ υποστηρίζεται από το Ιράν και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, αναφέρει το nbcnews. Η τρομοκρατική λιβανέζικη οργάνωση έχει χάσει τουλάχιστον 73 μαχητές, από την ημέρα έναρξης των εχθροπραξιών με το Ισραήλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από σύγκρουση μικρού σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στον Δούναβη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης αργά...

Φόρτωση άρθρων...