Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα απόπειρα εισβολής, δια θαλάσσης, της Χαμάς στο Ισραήλ (Video&Photos)

«Έχουμε μόνο ένα καθήκον, να συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε στρατιώτες.

Πλανήτης

Απόπειρα εισβολής της Χαμάς δια θαλάσσης απέκρουσε ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή Ζικίμ βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό επιτέθηκε στους άνδρες της Χαμάς καθώς «προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας». Το Ζικίμ είναι ένα μικρό κιμπούτς στο Ισραήλ, ακριβώς βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πρόσθεσε ότι «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες», ενώ κατά πληροφορίες υπάρχουν οχτώ νεκροί.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέτει το IDF. Οι μάχες συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν στο σημείο, σύμφωνα με το Channel 12.

Μάλιστα, κάτοικοι του κοντινού κιμπούτς Ζικίμ ενημερώθηκαν ότι οι μάχες λαμβάνουν χώρα στην ακτογραμμή.

Νέα απόπειρα εισβολής, δια θαλάσσης, της Χαμάς στο Ισραήλ

Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Έχουμε μόνο ένα καθήκον, να συντρίψουμε τη Χαμάς»

Ένα νέο βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες δημοσίευσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Με τους μαχητές στο πεδίο. Έχουμε μόνο ένα καθήκον: Να συντρίψουμε τη Χαμάς. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο» έγραψε στο πρώην Twitter ο Νετανιάχου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με το επόμενο στάδιο, είναι καθ' οδόν. Το γνωρίζετε, είστε μέρος του, είστε μέρος της αιχμής του δόρατος», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθυνόμενος στους στρατιώτες. «Έχουμε μόνο ένα καθήκον - να συντρίψουμε τη Χαμάς, να τη συντρίψουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε, με τη βοήθειά σας. Σας εμπιστεύομαι, ο λαός του Ισραήλ σας εμπιστεύεται, είμαι περήφανος για εσάς και σας χαιρετώ», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό το Ισραήλ «χτυπά τον εχθρό με τεράστια δύναμη» και πρόσθεσε ότι «έχει σκοτώσει πολλές δεκάδες τρομοκράτες, πιθανόν πολύ περισσότερους».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...