Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Νέα απόρρητα έγγραφα εντοπίστηκαν στην κατοικία του Τραμπ

Πλανήτης

Δύο απόρρητα έγγραφα ανακάλυψαν οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε υλικό που είχε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ σε αποθηκευτικό χώρο που νοίκιαζε στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει να ψάξουν το αρχείο του στις κατοικίες του σε Φλόριντα, Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ, για απόρρητα έγγραφα, ώστε να τηρήσει τους όρους της κλήτευσης από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Εναντίον του διεξάγεται έρευνα για το αν είχε στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, τον Ιανουάριο του 2021. Τον Αύγουστο πράκτορες του FBI ερεύνησαν την κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας και πήραν «αρκετά κιβώτια» με έγγραφα.

Η Washington Post επισημαίνει ότι δεν είναι γνωστή η σημασία του απόρρητου υλικού, αλλά μας δείχνει ότι ο πρώην πρόεδρος είχε έγγραφα και σε άλλα σημεία, πέρα από την κατοικία του. 

Περισσότερο όμως ότι, παρά τις δηλώσεις του για συμμόρφωση με την έρευνα, τελικά δεν τα είχε αποκαλύψει όλα στις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Φόρτωση άρθρων...