Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Νέα έκκληση Ζελένσκι στη Δύση για βοήθεια

Κριτική στους δυτικούς ηγέτες επειδή δεν αντέδρασαν στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ότι θα πλήξει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, άσκησε ο Bολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε στους εργαζόμενους των αμυντικών αυτών εγκαταστάσεων να μην πάνε στη δουλειά τους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, χαρακτήρισε την απόφαση της ρωσικής ηγεσίας «φόνο» και «εσκεμμένη δολοφονία», καθώς στην περιοχή ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

«Δεν άκουσα ούτε έναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό. Το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν επαρκούν», πρόσθεσε ο Bολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε να στηθεί «δικαστήριο» για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα.

«Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του σκοπεύουν να πλήξουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας, όπως είπε.
  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...