Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Νέα έμμεση απειλή Πούτιν για χρήση πυρηνικών -Τι είπε για τη Χιροσίμα στον Εμανουέλ Μακρόν

Πλανήτης

Την απειλή των πυρηνικών όπλων φαίνεται πως χρησιμοποιεί -ξανά- ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Χιροσίμα έδειξε ότι «δεν χρειάζεται να χτυπήσεις μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να τερματίσεις έναν πόλεμο».

Όπως αναφέρει η Mail on Sunday, μια γαλλική κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε «σαφώς ανήσυχο». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

 «Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα», τόνισε η ίδια πηγή στην εφημερίδα. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...