Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέα επεισόδια στο Παρίσι: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και έσπασαν τζαμαρίες (Video)

Πλανήτης

Νέα επεισόδια εκδηλώθηκαν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Η κατάσταση μεταξύ διαδηλωτών και Aστυνομίας στο Παρίσι είναι τεταμένη. 

Περίπου 200-300 άτομα, πολλοί εξ αυτών φορώντας κουκούλες, λεηλάτησαν κατάστημα fast food και έβαλαν φωτιά σε κάδους, σύμφωνα με το BFMTV.

Όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι, η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει, αλλά δέχθηκε επίθεση με κροτίδες και έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Το CGT ανακοίνωσε ότι 800.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό διαδηλωτών σε πορεία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται αμετακίνητος για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αφού η κυβέρνησή του επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι εν ζωή

Χειροπέδες φόρεσαν οι ρωσικές Αρχές σε μια δημοσιογράφο, που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Αλεξέι Ναβάλνι πριν τον θάνατό του σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο ...

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...