Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νέα επίθεση στο Σίδνεϊ - Άγνωστος μαχαίρωσε ιερέα την ώρα που κήρυττε σε live μετάδοση (Videos)

Αναφορές κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, μεταξύ τους και ο ιερέας. Συνελήφθη ο δράστης.

Νέο αιματηρό περιστατικό με μαχαιρώματα έχει προκαλέσει σοκ στην Αυστραλία. Το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή του Σίδνεϊ, δύο ημέρες μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο, που άφησε πίσω του έξι νεκρούς πολίτες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε βάρος ενός ιερέα, ο οποίος την ώρα που κήρυττε live στην εκκλησία The Good Shepherd Church, στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Άμεσα έσπευσαν οι πιστοί που βρίσκονταν στον χώρο για να τον εμποδίσουν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. 

Ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την αστυνομία, τα τραύματα του ιερέα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του. Tα κίνητρα του δράστη οποίου είναι απροσδιόριστα.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης – Προσοχή σκληρές εικόνες:

Βίντεο από τη μεταφορά του σε ασθενοφόρο μετά την επίθεση

 

Ποιός είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε

Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δυτικό Σίδνεϊ, ονομάζεται Mari Emmanuel και έχει μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 οπαδούς να τον ακολουθούν στο Facebook.

Απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ ως «μαζική δουλεία» και υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι μάταια, επειδή η «κανονική» ζωή θα ενισχύσει την ανοσία.

Πρόσφατα είχε ταξιδέψει και στη Λωρίδα της Γάζας για να συμπαρασταθεί στους Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...