Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ στο Ιράν: «Θα δράσουμε αν χρειαστεί»

Πλανήτης
Tags: ΗΠΑ, Ιραν

Οι ΗΠΑ εργάζονται για να στείλουν ένα «ισχυρό» μήνυμα αποτροπής στο Ιράν, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, δήλωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

«Σίγουρα θα δράσουμε -αν χρειαστεί- για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα στρατεύματά μας και τις εγκαταστάσεις μας. Έχουμε αποδείξει ότι θα χτυπήσουμε και θα δράσουμε για να το κάνουμε αυτό. Και αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα που πρέπει να πάρει το Ιράν. Παίρνουμε αυτές τις ευθύνες στα σοβαρά» δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Λαμβάνουμε επίσης πολύ σοβαρά υπόψη μας τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, γι' αυτό και ο πρόεδρος έχει πλέον χρησιμοποιήσει δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων... Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους δρώντες, όχι μόνο στο Ιράν, αλλά σε όλους, ότι θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας. Θα προστατεύσουμε και θα υπερασπιστούμε τα στρατεύματά μας. Και θα το κάνουμε σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς» δήλωσε στο CNN.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Μαΐου

Γεγονότα 1527: Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά από την εξουσία την οικογένεια των Μεδίκων και αποκαθιστούν τη Δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1717: Φυλακίζεται στη Βαστίλη...

Φόρτωση άρθρων...