Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα - Δεν συζητάμε πλέον μαζί της»

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από τους Τούρκους κατά της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέα πρόκληση. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως δεν θα υπάρχουν διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα εάν η Αθήνα δεν… «διορθώσει τα λάθη της».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του μίλησε μεταξύ άλλων και για την Αγιά Σοφιά. Όπως είπε, η Kυβέρνησή του «αποκατέστησε την Αγιά Σοφιά στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια». «(…) Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επίτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Ακόμα, ο Τούρκος Πρόεδρος «έκοψε» κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά».

«Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρόμο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν  είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα, εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ...

Μαρινάκης: Το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη είναι μύθος

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» ήταν νωρίτερα φιλοξενούμενος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για όλ...

Φόρτωση άρθρων...