Τρίτη
06 Μαΐου 2025

Νέα πυρά Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Είναι δολοφόνος, δικτάτορας και καθαρός κακοποιός» (βίντεο)

Πλανήτης

Σε νέα λεκτική επίθεση κατά του Ρώσου ομολόγου του προχώρησε, από εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, στο Κάπιτολ Χιλ, ο Τζο Μπάιντεν.

Σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη γιορτή των Ιρλανδών, στο Καπιτώλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος για δεύτερη συνεχή ημέρα καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είναι «δολοφόνος δικτάτορας, καθαρός κακοποιός, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον τον ανθρώπων της Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Πούτιν πληρώνει το τίμημα της επιθετικότητάς του» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μπάιντεν. Δριμεία κριτική στον Ρώσο πρόεδρο άσκησε και πριν από ένα 24ωρο ο Μπάιντεν.

Μετά την έκδοση απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την οποία διατάζει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ότι ο Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου», αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Μπάιντεν προέκυψε ύστερα από στιχομυθία με δημοσιογράφο. «Είστε έτοιμος, με βάση τα όσα έχετε δει να αποκαλέσετε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου;» ρωτά ο δημοσιογράφος.

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματίας πολέμου» απαντά στη συνέχεια ο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου στις δηλώσεις του Μπάιντεν.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και ασυγχώρητη μια τέτοια ρητορική από τον αρχηγό του κράτους, του οποίου οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Ξεκίνησαν τα αντίποινα κατά των Χούθι – Σφοδρά πλήγματα στο λιμάνι της Χοντέιντα

Το Ισραήλ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούθι, ως απάντηση στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τους αντάρτες της Υεμένης που χτύπησε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. ...

Φόρτωση άρθρων...