Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Νέα συνομιλία Πούτιν-Σολτς για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και απομάκρυνση αμάχων

Πλανήτης

Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την Ουκρανία. Ο Όλαφ Σολτς μίλησε εκ νέου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν μέσω καταγγελιών από πλευράς Ζελένσκι ότι η Ρωσία βομβάρδισε μαιευτήριο και αγορά στη Μαριούπολη με νεκρούς αμάχους, οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τη διεθνή κοινότητα να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι με τη Μόσχα συνεχίζονται.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησαν σήμερα, Τετάρτη, για «διπλωματικές προσπάθειες» αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών οδών για την απομάκρυνση αμάχων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «επιλογές σχετικά με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες» και ο Ρώσος πρόεδρος «παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές μαχών», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...