Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Νέα τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν-Πούτιν

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το μεσημέρι ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

Το τηλεφώνημα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν και έπειτα από μια κλήση που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Σάββατο, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε μιλήσει τελευταία φορά με τον Πούτιν στις 29 Μαρτίου. Ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Le Point» δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος «αποφάσισε ότι δεν θα σταματήσει» στην Ουκρανία επειδή «χρειάζεται μια στρατιωτική νίκη για τον εαυτό του», παρόλο που «συνειδητοποίησε ότι η Ουκρανία δεν θα υποταχθεί».

Παράλληλα, είχε δικαιολογήσει τις πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας: «Αν δεν συνομιλεί πλέον με κανέναν, τότε δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Αυτή είναι η εμμονή μου μαζί του, του λέω κάθε φορά. Όταν μπαίνεις στον κύκλο της βίας, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να σταματήσεις. Ο κίνδυνος είναι να γίνει μη αναστρέψιμη».

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες στο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, όπως αναφέρει το Reuters, και ο καπνός σκοτείνιασε τον ουρανό πάνω από το εργοστάσιο, όπου αξιωματούχοι λένε ότι 200 άμαχοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι παρά τις εκκενώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...