Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Νέα Υόρκη: Εδώ ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι

Πλανήτης

Την κατάταξη με τις δέκα πόλεις που φιλοξενούν τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη παρουσιάζει με σχετική έκθεση της, η εταιρεία Henley & Partners.

Στην κατάταξη περιλαμβάνονται άνθρωποι με αξία περιουσίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Διαβάστε επίσης: Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Στην κορυφή ο Έλον Μασκ
Η εταιρεία Henley & Partners, συμβουλεύει τους εύπορους ανθρώπους σε θέματα ιθαγένειας και διαμονής, κατέταξε τις 20 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2022.

Η Νέα Υόρκη πλουσιότερη πόλη του πλανήτη
Η αμερικανική μεγαλούπολη φιλοξενεί 345.600 εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων 737 εκατομμυριούχων με πλούτο τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και 59 δισεκατομμυριούχων. Η Νέα Υόρκη είναι το οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ και η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με βάση διάφορες μετρήσεις.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα στη δεύτερη θέση
Επισημαίνεται ότι το Τόκιο έχει 304.900 εκατομμυριούχους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων 263 εκατομμυριούχων και 12 δισεκατομμυριούχων. Ο σχετικά χαμηλός αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες πόλεις της λίστας δείχνει ότι ο πλούτος είναι σχετικά ομοιόμορφα κατανεμημένος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Μάλιστα, στις μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν στο Τόκιο, περιλαμβάνονται η Honda, η Hitachi, η Mitsubishi, η Softbank και η Sony.

Το Λονδίνο
Η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο για πολλά χρόνια, καθώς σήμερα 272.400 εκατομμυριούχοι εδρεύουν στο Λονδίνο. Αυτός ο αριθμός, βέβαια, περιλαμβάνει 406 εκατομμυριούχους και 38 δισεκατομμυριούχους.

Η λίστα με τις 10 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2022
Νέα Υόρκη – ΗΠΑ
Tόκιο – Ιαπωνία
Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο – ΗΠΑ
Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο
Σιγκαπούρη – Σιγκαπούρη
Λος Άντζελες – ΗΠΑ
Σικάγο – ΗΠΑ
Χιούστον – ΗΠΑ
Πεκίνο – Κίνα
Σαγκάη – Κίνα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκάνδαλο στη Σουηδία με το «εργοστάσιο» ακροδεξιών τρολ - Πώς αξιοποιούσαν την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτική «καταιγίδα» έχει προκαλέσει στη Σουηδία η αποκάλυψη «εργοστασίου» ακροδεξιών τρολ. Σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD),...

Γερμανία - CDU/CSU: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε. περνάει από τη συμμόρφωσή της» με τις Πρέσπες

«Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την ευημερία και την ελευθερία και συνεπώς προς την ΕΕ, περνάει αποκλειστικά μέσω της συμμόρφωσης» με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε απο...

Φόρτωση άρθρων...