Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο τον ιδιωτικό τομέα

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, αρχής γενομένης από την 27η Δεκεμβρίου.

Ο ντε Μπλάζιο προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα από τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, του οποίου το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου, αλλά ανεστάλη επί του παρόντος με απόφαση της Δικαιοσύνης, δεν αφορούσε παρά μόνο στους εργαζόμενους σε εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

«Εδώ, στη Νέα Υόρκη, αποφασίσαμε να αρχίσουμε μια προληπτική επίθεση (σ.σ. κατά του κορωνοϊού), για να κάνουμε πράγματι κάτι τολμηρό, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της Covid και οι κίνδυνοι που θέτει για όλους μας», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC.

Διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά όλους τους «εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη από την 27η Δεκεμβρίου», δηλαδή σχεδόν 184.000 επιχειρήσεις, εταιρείες και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία, «οι Νεοϋορκέζοι, ηλικίας 12 ετών και άνω, θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου», σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου, για να αντικατασταθεί από τον ‘Ερικ Άνταμς, που εξελέγη στις 2 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...