Στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται ο Νικολάς Μαδούρο, από το κέντρο κράτησης όπου βρισκόταν στο Μπρούκλιν. Διεθνή και αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ζωντανά την μεταφορά του ηγέτη της Βενεζουέλας. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα το απόγευμα.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της χώρας της Λατινικής Αμερικής μεταφέρεται με ειδικό τεθωρακισμένο όχημα. Ακόμα και ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε για την διαδικασία της μεταφοράς του στο δικαστήριο, μαζί με την σύζυγό του, ενώ πάνοπλοι άνδρες συνοδεύουν τον Νικολάς Μαδούρο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο 92χρονος δικαστής
Ο Νικολάς Μαδούρο θα κριθεί από έναν από τους πιο έμπειρους εν ενεργεία δικαστές της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έπειτα από τη σύλληψη του Μαδούρο, ο 92χρονος ομοσπονδιακός δικαστής Άλβιν Χέλερσταϊν διορίστηκε για να επιβλέπει την ποινική διαδικασία κατά του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας.
Η διαδικασία θα διεξαχθεί στο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, το οποίο θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο σημαντικά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Άλβιν Χέλερσταϊν είναι ένας από τους μακροβιότερους εν ενεργεία ομοσπονδιακούς δικαστές της χώρας και έχει προεδρεύσει σε υποθέσεις τρομοκρατίας και εθνικής ασφάλειας, σε περίπλοκες οικονομικές διαφορές καθώς και σε σημαντικές αστικές αγωγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μαδούρο αντιμετωπίζει σοβαρές ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών, της διαφθοράς της κυβέρνησης και των αδικημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Ο Μαδούρο και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες, συνελήφθησαν σε μια συγκλονιστική επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ με ισχυρή αεροπορική υποστήριξη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πριν την αυγή σε ένα συγκρότημα κτιρίων κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Καράκας.
Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, σύμφωνα με τους «New York Times».
BREAKING: Vehicles carrying Nicolas Maduro have now set off from the detention facility where he was held. He will appear in New York court today pic.twitter.com/28CRyNltxQ
— Sky News (@SkyNews) January 5, 2026
Ασφυκτική πίεση Ερντογάν για τα F-35 – «Τα θέλουμε για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ»
Ποιος ελέγχει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας έπειτα από τη σύλληψη Μαδούρο – Πώς επηρεάζονται οι αγορές ενέργειας
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις