Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν – Τουλάχιστον 16 τραυματίες (εικόνες)

Πλανήτης

Οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς στο επεισόδιο στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σύμφωνα το CNN που επικαλείται την εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, Αμάντα Φαρινάτσι.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 13 τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, πέντε εκ των οποίων δέχθηκαν πυρά.

metro_new_york

Εικόνες πανικού επικράτησαν στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έπειτα από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες.

Βίντεο από περαστικούς δείχνει ανθρώπους να βρίσκονται ξαπλωμένοι στην πλατφόρμα του σταθμού, καθώς και κηλίδες αίματος. Μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό, ένα άτομο βρισκόταν ξαπλωμένο στο έδαφος, περικυκλωμένο από άλλα άτομα.

metro_new_york

«Άνοιξε η πόρτα του συρμού και είδα μια κόλαση. Υπήρχε καπνός και αίμα και άνθρωποι ούρλιαζαν», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Σαμ Καρκάμο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας πως είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό, μόλις άνοιξαν οι πόρτες.

Ο Ντάνι Μαστροτζιόρτζιο από το Μπρούκλιν μόλις είχε αφήσει τον γιο του στο σχολείο όταν είδε πολλούς επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολλοί τραυματίες, να ανεβαίνουν πανικόβλητοι τη σκάλα του σταθμού. Τουλάχιστον δύο είχαν ορατά τραύματα στα πόδια, είπε. «Ήταν τρελό», ανέφερε στο Associated Press και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε».

Ο Άλαν Λι, ο οποίος διατηρεί καφέ στην περιοχή, ανέφερε πως περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν ξαφνικά στο σημείο. «Στη συνέχεια άρχισαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους και έκλεισαν την είσοδο του μετρό», είπε στο AP.

metro_new_york

Η επίθεση σημειώθηκε στον σταθμό Sunset Park 36th Street την ώρα της μεγάλης κίνησης στο σταθμό του μετρό.

metro_new_york

Η αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα με μάσκα αερίου και πορτοκαλί γιλέκο, είπε ο αξιωματούχος.

metro_new_york

Αστυνομικοί κλήθηκαν στον σταθμό του μετρό της 36th Street, όπου οι γραμμές D, N και R διέρχονται από τη συνοικία Sunset Park, γύρω στις 8:30 το πρωί τοπική ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος.

Έλαβαν επίσης αναφορές για καπνό μέσα στο σταθμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...