Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Νέες απειλές από τον Μεντβέντεφ: «Πιθανή σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ με κίνδυνο πυρηνικού πολέμου»

Νέες απειλές «εκτόξευσε» ο Πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη που χορηγείται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. 

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Οι νέες πυρηνικές απειλές από τη Μόσχα, έρχονται λίγες ώρες μετά την κοινή δήλωση του Προέδρου και της Πρωθυπουργού της Φινλανδίας, πως η χώρα πρέπει να ζητήσει το ταχύτερο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Το γεγονός ότι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία, εκπαιδεύουν στρατεύματα για να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, στέλνουν μισθοφόρους, καθώς και οι ασκήσεις χωρών της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», αναφέρει ο Νμίτρι Μεντβέντεφ σε καταχώρισή του στην εφαρμογή Telegram.

«Μια τέτοια σύγκρουση εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πλήρη πυρηνικό πόλεμο», είπε ο στενός συνεργάτης του Πούτιν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...