Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Νέες απειλές Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της»

Πλανήτης

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήρθε η σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε την Ελλάδα λέγοντας: «Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της».

Ακόμα, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από τη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε ότι η Τουρκία θα αγοράσει και άλλο πλοίο-γεωτρύπανο, ενώ προσέθεσε ότι μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στα διεθνή ύδατα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία και η Λιβύη μπορεί να πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, μετά τη συμφωνία, την οποία υπέγραψαν.

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη. Η Τουρκία θα «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Άλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη: Ένας νεκρός από έντονες αναταράξεις - Αίματα, μάσκες οξυγόνου και αντικείμενα στο πάτωμα (βίντεο)

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της πτήσης θρίλερ Λονδίνο-Σιγκαπούρη, της Singapore Airlines...

Ξεκινούν οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσεϊν Αμιραμοντολαχιάν συνετρίβη σε μία απομακρυσμένη ορεινή περιοχή στο...

Φόρτωση άρθρων...