Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Νέες απειλές των Ρώσων: «Απρόβλεπτες συνέπειες» αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία (εικόνα)

Πλανήτης

Την ενόχληση της εκφράζει εκ νέου η Ρωσία για το στρατιωτικό υλικό με το οποίο ενισχύουν οι ΗΠΑ την Ουκρανία. Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Washington Post».

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε η «Washington Post» επικαλούμενη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα «Moskva» έπειτα από «χειρουργικό» πυραυλικό χτύπημα  των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέσουν νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προϋπολογισμού 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την Τετάρτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στο ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

Νέες απειλές των Ρώσων: «Απρόβλεπτες συνέπειες» αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...