Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Νέες εικόνες της NASA από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb - Ανοίγει νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία

Πλανήτης
Tags: James Webb

Μετά την πρώτη εντυπωσιακή εικόνα που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, η NASA παρουσιάζει και νέες φωτογραφίες, οι οποίες μας μεταφέρουν στα βάθη του Σύμπαντος.

Οι συγκεκριμένες εικόνες, μαζί με τα λοιπά ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου θεωρείται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι «θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το Σύμπαν».

Το διαστημικό τηλεκόπιο James Webb, ένα θαύμα της μηχανικής που συνάντησε πολλές καθυστερήσεις και κόστισε τελικά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορέσει μεταξύ άλλων να διακρίνει τα πρώτα άστρα που γέμισαν με φως το Σύμπαν, να παρατηρήσει άμεσα μακρινούς εξωπλανήτες, ακόμα και να αναζητήσει σημεία ζωής στις εξωγήινες ατμόσφαιρές τους.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, ένα θαύμα της μηχανικής που συνάντησε πολλές καθυστερήσεις και κόστισε τελικά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορέσει μεταξύ άλλων να διακρίνει τα πρώτα άστρα που γέμισαν με φως το Σύμπαν, να παρατηρήσει άμεσα μακρινούς εξωπλανήτες, ακόμα και να αναζητήσει σημεία ζωής στις εξωγήινες ατμόσφαιρές τους.

Περισσότεροι από 20.000 επιστήμονες και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη και διαχείριση του Webb, μια συνεργασία της NASA με την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA και την αντίστοιχη υπηρεσία του Καναδά, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο και ακολουθεί τη Γη στο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο από ασφαλή απόσταση 1,5 εκατ. χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Φόρτωση άρθρων...