Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Nεκρός ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους στην Γερμανία

Πλανήτης

Νεκρός είναι ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος άνοιξε πριν λίγη ώρα πυρ σε ένα κινηματογράφο multiplex στη δυτική Γερμανία, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Ασαφής είναι προς το παρόν η εικόνα για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες.

a4

Το Reuters αναφέρει πως από την επίθεση υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό, ενώ άλλα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί από 20-30 άτομα.

Νωρίτερα γράφαμε..

Ενοπλος βρίσκεται μέσα σε κινηματογράφο βαριά οπλισμένος και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακουστεί πυροβολισμοί.

Η κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων είναι άμεση και αναμένεται επέμβαση από στιγμή σε στιγμή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα την Bild ο ένοπλος κρατά τουλάχιστον 25 ομήρους, ενώ γίνεται λόγο και για επέμβαση της τοπικής αστυνομίας με χρήση δακρυγόνων.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταμφιεσμένο ένοπλο ο οποίος λίγο μετά τις 15:00 εισήλθε στον κινηματογράφο Kinopolis στο Rhein-Neckar-Zentrum πυροβολώντας τουλάχιστον μια φορά στον αέρα.

Οι Γερμανικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού", με τις Ειδικές Αντιτρομοκρατικές Μονάδες να έχουν κυκλώσει τον κινηματογράφο με τους ομήρους και να είναι έτοιμοι για επιχείρηση.

a2

Σύμφωνα με το ΒΒC πρόκειται για ληστή που φοράει μια μάσκα και άνοιξε πυρ σε ένα συγκρότημα κινηματογράφων στη Δυτική Γερμανία.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο συγκρότημα Kinopolis στο Viernheim, κοντά στην Φρανκφούρτη.

Λένε ότι ο ληστής είναι μέσα στο συγκρότημα και περιβάλλεται από ένοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή.

Δεν είναι σαφές αν είναι μόνος ή αν έχει πάρει ομήρους.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από σύγκρουση μικρού σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στον Δούναβη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης αργά...

Φόρτωση άρθρων...