Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στη Συρία μετά από αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ

Πλανήτης

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS )Χάμζα αλ Χόμσι σκοτώθηκε στη Συρία, ύστερα από αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν νωρίτερα την Παρασκευή οι αμερικανικές δυνάμεις μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε το γεγονός την Παρασκευή (17/2), αναφέροντας ότι τέσσερις εν ενεργεία στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση. 

«Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια επιδρομής ελικοπτέρου από τις ΗΠΑ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, μια έκρηξη στον στόχο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες και ένας εκπαιδευμένος για εργασία σκύλος. Ο Χάμζα αλ Χόμσι σκοτώθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μία ξεχωριστή επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της οποίας εξουδετερώθηκε ο αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους Ibrahim Al Qahtani, ο οποίος  σχεδίαζε να βοηθήσει κρατούμενους της οργάνωσης να δραπετεύσουν από τα κέντρα κράτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριοι οι αμερικανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Σομαλία σκότωσαν τον ηγέτη της οργάνωσης στη χώρα Μπιλάλ αλ Σουντάνι μαζί με άλλους 10 μαχητές.

Μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το 2019, εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζουν να στοχοθετούν φερόμενα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...