Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Ισραήλ προς αμάχους της Γάζας: Μετακινηθείτε προς τον νότο από τις 10:00 ως τις 16:00

«Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν φροντίσει τον εαυτό τους» αναφέρει το μήνυμα στα αραβικά. Οι Ισραηλινοί άνοιξαν δύο διαδρόμους εκκένωσης προς τη νότια Γάζα.

Πλανήτης

Νέο μήνυμα προς τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας έστειλε το Ισραήλ. Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ προέτρεψαν ξανά με μήνυμά τους στα αραβικά τους αμάχους στην περιοχή να μετακινηθούν προς τον νότο από τις 10:00 ως τις 16:00.

«Εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν φροντίσει τον εαυτό τους και αναζητούν κάλυψη από τα χτυπήματα στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός στρατός προτρέπει τους αμάχους να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες διαδρομές εκκένωσης για να απομακρυνθούν από την πόλη της Γάζας «με ασφάλεια».

«Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από το σύντομο χρονικό "παράθυρο" για να μετακινηθείτε νότια - από το Beit Hanoun στο Khan Yunis», αναφέρει το μήνυμα, που περιλαμβάνει και χάρτη με τις δύο διαδρομές.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Πολλές επικρίσεις έχουν διατυπωθεί για τη διαταγή που δίνει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους να εκκενώσουν τη Γάζα και ο ΟΗΕ έχει καλέσει τη χώρα να ανακαλέσει τη διαταγή της, επισημαίνοντας την απειλή η κατάσταση να γίνει «καταστροφική». 

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος έχουν διατυπώσει επίσης επικρίσεις. Η διαταγή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να αποχωρήσουν από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι θεωρείται ένδειξη ότι επίκειται χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει πως θα εξαλείψει τη Χαμάς έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε πριν από μία εβδομάδα, κατά την οποία μαχητές της σκότωσαν 1.300 Ισραηλινούς, κυρίως αμάχους, και συνέλαβαν πολλούς ομήρους.

Το Ισραήλ έχει θέσει έκτοτε τη Γάζα, την οποία κυβερνά η Χαμάς και στην οποία ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, σε πλήρη πολιορκία και τη βομβαρδίζει με αεροπορικά πλήγματα. Οι Αρχές της Γάζας λένε πως έχουν σκοτωθεί 1.900 άνθρωποι.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνέντευξη Ερντογάν: «Αγαπάμε το περιβάλλον, αλλά δεν θα δεχθούμε de facto καταστάσεις στο Αιγαίο»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας πάντως ότι και να υπάρχουν διαφορές σε θέματα κ...

Ζελένσκι: Πρώτη προτεραιότητα του στρατού η άποκρουση της ρωσικής επίθεσης στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε κατά το σημερινοβραδινό τηλεοπτικό του μήνυμα ότι η άποκρουση της ρωσικής επίθεσης κοντά στη βορειοανατολική πόλη Χάρκιβ είναι η «πρώ...

Φόρτωση άρθρων...