Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέο παραλήρημα Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι έκαναν σφαγές, σωθήκαμε με την «άφιξη» της Τουρκίας

Πλανήτης
Tags: Τατάρ

Τα περί λύσης δύο κρατών που να περιέχει την κυριαρχία του «τoυρκοκυπριακού λαού» επανέλαβε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του σε φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στα εγκαίνια του «Φόρουμ ΜΜΕ του Τουρκικού Συμβουλίου», ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο «Τουρκοκυπριακός λαός» είναι ο εκπρόσωπος του τουρκικού έθνους στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υποστήριξε ότι θέλουν «να συνεχιστεί η ειρήνη στην Κύπρο και να επιτευχθεί συμφωνία». Όπως είπε, πλέον δεν θέλουν «μια συμφωνία ομοσπονδιακού συνεταιρισμού, αλλά στην βάση δύο κρατών που να περιέχει κυριαρχία του «Τουρκοκυπριακού λαού» και συνέχιση εγγυήσεων της Τουρκίας».

Νωρίτερα, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ είπε ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν έβλεπαν τον 'Τουρκοκυπριακό λαό' ως ίσο, έκαναν σφαγές για να τον διώξουν από το νησί, κατά την έκφρασή του, και ότι ο 'Τουρκοκυπριακός λαός' κέρδισε την σημερινή του ανεξαρτησία με την άφιξη,  όπως ονόμασε την εισβολή, της Τουρκίας»!

Υποστήριξε ότι «για τους Τουρκοκύπριους η παρουσία της Τουρκίας στο νησί καθώς και το δικαίωμα του της εγγυήτριας δύναμης και της παρουσίας του στρατού είναι εκ των ων ουκ άνευ», προσθέτοντας ότι δεν θα μπουν σε κανένα παιχνίδι και ότι θα συνεχίσουν να είναι δύναμη στην περιοχή του εναέριου χώρου της γαλάζιας πατρίδας.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας μπορούσαν να προβάλουν τα δύο κράτη και την κυριαρχία τους, να φέρουν αυτή την πολιτική στον ΟΗΕ, θέτοντάς την στην ημερήσια διάταξη και ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...