Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Νέο πλήγμα για το βρετανικό ναυτικό: Αποσύρεται το αεροπλανοφόρο ΗMS Prince of Wales, «έχει ασυνήθιστες ζημιές»

Πλανήτης

Το ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, το HMS Prince of Wales, θα χρειαστεί να ακινητοποιηθεί εξαιτίας βλάβης, κάτι που θα το εμποδίσει να συμμετάσχει σε γυμνάσια στις ΗΠΑ και στον Καναδά όπως προγραμματιζόταν, ανακοίνωσαν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το σκάφος μήκους 280 μέτρων και εκτοπίσματος 65.000 τόνων, που τέθηκε σε υπηρεσία το 2019, ακινητοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ανοικτά της νήσου Γουάιτ, στη νότια Αγγλία, λίγο μετά τον απόπλου του. 

Επιθεώρηση από δύτες επέτρεψε να εντοπιστούν «σημαντικές ζημιές» στον έλικα πρόωσης και «επιφανειακές ζημιές» στο πηδάλιο, εξήγησε ο υποναύαρχος Στιβ Μούρχαους σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, κάνοντας λόγο για «πολύ ασυνήθιστα» προβλήματα.

Το αεροπλανοφόρο πρέπει να επιστρέψει στο λιμάνι του Πόρτσμουθ και «πιθανόν» να μπει σε ξηρή δεξαμενή για να επισκευαστεί.

Το HMS Queen Elizabeth θα αντικαταστήσει το ΗMS Prince of Wales

Στη θέση του, το HMS Queen Elizabeth, με τα ίδια χαρακτηριστικά, που τέθηκε σε υπηρεσία πρόσφατα, θα σταλεί στις αμερικανικές ακτές για να συμμετάσχει στα κοινά γυμνάσια αρκετών μηνών με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και του Καναδά, στα οποία θα συμμετάσχουν τα αεροσκάφη F35B. 

To HMS Queen Elizabeth και το MS Prince of Wales μαζί

Κανονικά θα αναπτυσσόταν στη Βαλτική και στη Μεσόγειο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πως η κλιματική αλλαγή επηρέασε την άνοδο στην τιμή του ελαιολάδου - Σχεδόν 40% η μείωση της παραγωγής

Στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην ελαιοπαραγωγή και στη συνακόλουθη άνοδο των τιμών του λαδιού επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία. Ειδικότερα, ...

Φόρτωση άρθρων...