Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Νέο προκλητικό σόου ετοιμάζουν οι Τούρκοι: Ερντογάν και Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν μαζί στρατιωτική άσκηση

Ένα ακόμα προκλητικό σόου ετοιμάζουν οι Τούρκοι. Η αποβατική άσκηση «EFES 2022» εντάσσεται στη βεντάλια της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (από τις 31 Μαΐου και εξής), στον κόλπο της Σμύρνης.

Κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε συνθήκες απόβασης σε νησιά, αφού το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει: αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Η συγκεκριμένη διακλαδική πολυεθνική άσκηση φαίνεται, ωστόσο, να εντάσσεται σε μια εκστρατεία επηρεασμού της κοινής γνώμης της γειτονικής χώρας, αφού το Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας τροφοδοτεί διαρκώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση EFES2022, αποτυπώνοντας σκηνές από απόβαση σε νησιά, αλλά και πτώση αλεξιπτωτιστών, για τις ανάγκες κατάληψης νησιών και βραχονησίδων, συνδυάζοντας δηλαδή τις εκπαιδευτικές και επικοινωνιακές ταυτόχρονα ανάγκες σε σενάρια που περιλαμβάνουν το νησιωτικό ανάγλυφο.

Από κοινού θα παρακολουθήσουν την Πέμπτη την στρατιωτική άσκηση «Efes 2022» που διεξάγεται στο Αιγαίο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα μεταβούν από κοινού στη Σμύρνη και αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες προκλητικές δηλώσεις. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι «θα στείλουν και διάφορα μηνύματα».

Οι δύο τους είχαν εκτός προγράμματος συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Τούρκος πρόεδρος δέχτηκε τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. Η αιφνιδιαστική αυτή συνάντηση που δεν αναφερόταν στο καθημερινό πρόγραμμα τους, διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί συζήτησαν τη νέα επιχείρηση στη βόρεια Συρία, τις εκλογές του 2023, τις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ και την κρίση των σιτηρών λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...