Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία - Χάραξαν ονόματα και σχήματα στη στήλη στήριξης (βίντεο)

Πλανήτης

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν την βεβήλωση που έχει υποστεί ο Ναός της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, ήρθαν και πάλι στο φως.

Αυτή την φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιστορίας της Τέχνης (STD) Σερίφ Γιασάρ, δημοσίευσε βίντεο στο twitter που ξεσήκωσε νέες αντιδράσεις.

Το βίντεο δείχνει ότι στη στήλη στήριξης διακρίνονται ονόματα και σχήματα που έχουν χαραχτεί με αιχμηρό αντικείμενο, σε εσωτερικό χώρο.

Ο Γιασάρ δείχνει τον χώρο και την επιφάνεια που φαίνεται η καταστροφή και επισημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει χειρότερο «ρεζίλι» από αυτό το θέαμα. Μάλιστα επικρίνει τους υπευθύνους για την έλλειψη μέτρων προφύλαξης, ενώ μιλά για δολοφονία πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Συνάντησα άλλη μια εικόνα ντροπής σήμερα στην Αγία Σοφία. Καινούργιο σκάνδαλο κάθε φορά που πηγαίνω. Κοιτάξτε εδώ, ούτε ένας άνθρωπος δεν το είδε και δεν ενημέρωσε για αυτό το περιστάτικό;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Φόρτωση άρθρων...