Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Σε εξέλιξη νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας - Τι συζητούν

Πλανήτης

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι δύο πλευρές συζητούν στρατιωτικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, σύμφωνα με την Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα δοκιμαστικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων που περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση της Ρωσίας, εάν το Κίεβο δηλώσει ουδετερότητα και αποδεχτεί περιορισμούς όσον αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις του, σύμφωνα με τρία άτομα που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Η προτεινόμενη συμφωνία, την οποία οι Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συζήτησαν πλήρως για πρώτη φορά τη Δευτέρα και την οποία φέρνουν στο φως οι Financial Times, περιλαμβάνει το Κίεβο να παραιτηθεί από τα σχέδιά του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να δεσμευτεί να μην φιλοξενήσει ξένες στρατιωτικές βάσεις ή οπλισμό, με αντάλλαγμα την προστασία από συμμάχους όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Τουρκία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Μαΐου

Γεγονότα 1527: Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά από την εξουσία την οικογένεια των Μεδίκων και αποκαθιστούν τη Δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1717: Φυλακίζεται στη Βαστίλη...

Φόρτωση άρθρων...