Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Νέοι ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Πλανήτης

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19:04 (ώρα Ελλάδας) στην νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 75 χλμ. της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 2 χλμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Ντεφνέ του Χατάι και έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες, αλλά και στην Κύπρο.

Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20:07 ώρα Τουρκίας σημειώθηκες και δεύτερος σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, αυτή τη φορά στην περιοχή Samandag του Χατάι, με το εστιακό βάθος να προσδιορίζεται στα 7 χιλιόμετρα.

Τουρκία: Οδηγίες των Αρχών να μείνουν μακριά από τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές

Αναφέρθηκε ότι τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές στους πρώτους σεισμούς κατέρρευσαν και σκόνη έχει καλύψει την περιοχή.

Μετά τους σεισμούς της Δευτέρας, η Τούρκικη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους κατοίκους να μην εισέλθουν στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

«Μην εισέρχεστε στις κατεστραμμένες κατασκευές στη μετασεισμική περιοχή. Μην μένετε γύρω από επικίνδυνα κτίρια. Ενημερωθείτε από επίσημες πηγές για ακριβείς πληροφορίες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο δημοσιογράφος Buse Deviren, ο οποίος την στιγμή του σεισμού έκανε ζωντανή μετάδοση στο CNN Türk, είπε ότι οι σόμπες που υπάρχουν στις σκηνές που έχουν στηθεί από το προηγούμενο χτύπημα του εγκέλαδου έπεσαν. «Οι άνθρωποι βγήκαν ακόμη και από τις σκηνές τους. Φοβούνταν μην πέσουν δέντρα», είπε ο Deviren.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...