Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νετανιάχου: Η επίθεση του Ισραήλ θα είναι στοχευμένη, είναι «σειρά του Ιράν τώρα να φοβάται»

Πλανήτης

Λιγότερο από 48 ώρες κράτησε το δίλημμα του Ισραήλ με το πολεμικό υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να αποφασίζει ότι θα δοθεί απάντηση στο Ιράν για την πρώτη του απευθείας επίθεση στο εβραϊκό κράτος.

H ισραηλινή πολεμική αεροπορία είναι πανέτοιμη, αλλά το πώς, το πού και το πότε θα εκδηλωθεί αυτή η επίθεση παραμένει μυστικό, καθώς το Ισραήλ δεν είναι διατεθειμένο να κάνει όπως το Ιράν, που ειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και την Ιορδανία δύο 24ωρα πριν εξαπολύσει το μπαράζ με τους πυραύλους και τα drones.

Νετανιάχου: «Με σύνεση κι όχι ενστικτωδώς η απάντηση στο Ιράν»

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιοφωνικό δίκτυο Kan ο Νετανιάχου φέρεται να είπε σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με υπουργούς από το κόμμα του, το Λικούντ, ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αντιδράσει με σύνεση στην επίθεση του Ιράν. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε, σύμφωνα με το Kan, ότι «πρέπει να αντιδράσουμε με σύνεση, όχι ενστικτωδώς» κι ότι το Ιράν «θα πρέπει να περιμένει νευρικά χωρίς να γνωρίζει πότε μπορεί να έρθει η επίθεση, όπως έκανε το ίδιο και στο Ισραήλ» αναφερόμενος στην αγωνία των ισραηλινών πολιτών τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εν αναμονή του μπαράζ των πυραύλων και των drones, που είχε εξαπολύσει ώρες νωρίτερα το Ιράν

Το ίδιο δίκτυο ανέφερε επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο ότι το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει εκ των προτέρων τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν, ώστε να έχουν οι αμερικανικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή ικανό χρόνο να προετοιμαστεί για τα αντίποινα της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου. Ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπ...

Φόρτωση άρθρων...