Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Νετανιάχου: «Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας διδάξει ηθική»

Στις νέες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ, απάντησε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και ο οποίος κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ φυλάκισης δημοσιογράφων που αντιτίθενται στην εξουσία του, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας διδάξει ηθική», αναφέρει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο X.

«Ο IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο που πολεμά και καταστρέφει την πιο αποτρόπαια και σκληρή τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο, τη Χαμάς ISIS, η οποία έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την οποία ο Ερντογάν επαινεί και φιλοξενεί ανώτερους αξιωματούχους της», πρόσθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με την μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;...Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για τη δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στη Γάζα.

Παρά την κριτική της στο Ισραήλ, η Τουρκία έχει διατηρήσει τους εμπορικούς δεσμούς, προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του Ιράν. Η Άγκυρα λέει ότι το εμπόριο με το Ισραήλ έχει μειωθεί δραστικά από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία οδήγησε στον θάνατο 1.200 ανθρώπων.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνει το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό του. Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου για τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών όπλων, που το Ισραήλ παραδέχεται ότι υπάρχουν. Ο Νετανιάχου, που σήμερα είναι ο σφαγέας της Γάζας, θα δικαστεί ως ο σφαγέας της Γάζας, πέρα από εγκληματίας πολέμου», είχε αναφέρει ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Σε τεντωμένο σχοινί οι συνομιλίες για εκεχειρία

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει σήμερα εντατικούς βομβαρδισμούς στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, για να ενταθεί η «πίεση» στη Χαμάς, μερικές ώρες προτού διεξαχθούν νέες έμμεσες ...

Ώρες αγωνίας στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος στη Ράφα

Το Ισραήλ φαίνεται να απορρίπτει τους όρους της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα στους οποίους συμφώνησε η Χαμάς, οι συνομιλίες ωστόσο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Πυρετώδεις δ...

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα - «Θανατική καταδίκη» για τους κατοίκους της Γάζας

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφας, στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε σήμερα γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του Γρα...

Φόρτωση άρθρων...