Την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση για την ανατροπή της Χαμάς.

Σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι οι κύριοι στόχοι του πολέμου είναι η «εξάλειψη» της τρομοκρατικής ομάδας που κυβερνά τη Γάζα, η επιστροφή όλων των ομήρων της 7ης Οκτωβρίου και η διασφάλιση ότι ο θύλακας «δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά να αποτελεί απειλή για το Ισραήλ».

Ενόψει της αναμενόμενης απελευθέρωσης μιας έκτης ομάδας ομήρων απόψε, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρετίζει την επιστροφή των απαχθέντων Ισραηλινών, η οποία, όπως λέει, την περασμένη εβδομάδα φάνταζε απλησίαστη.

«Τις τελευταίες ημέρες άκουσα μια ερώτηση: Θα επιστρέψει το Ισραήλ στις μάχες αφού τελειώσει αυτό το στάδιο της επιστροφής των ομήρων μας; Η απάντησή μου είναι ένα ξεκάθαρο ναι», τόνισε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψουμε στις μάχες μέχρι το τέλος».