Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί από ανατροπή σκάφους σε ποταμό

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Νιγηρία, καθώς περισσότεροι από 100 άνθρωποι πνίγηκαν έπειτα από την ανατροπή σκάφους στον ποταμό Νίγηρα στην πολιτεία Κουάρα. 
Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν δεκάδες άνθρωποι επέστρεφαν από γαμήλιο γλέντι στην κοινότητα Εγκμποτί. 

Εκτιμάται πως στο σκάφος είχαν επιβιβαστεί περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ατζάγι Οκασάνμι. Δεν είναι σαφές αν υπάρχουν επιζώντες.

Ο Ουσμάν Ιμπραχίμ, κάτοικος του χωριού όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι, δήλωσε ότι το σκάφος ανετράπη γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αλλά το συμβάν έγινε γνωστό πολλές ώρες αργότερα.

Συντετριμμένος δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ενώ υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, παρότι οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες.

Τα δυστυχήματα με βάρκες είναι συνηθισμένα στη Νιγηρία κυρίως λόγω της υπερφόρτωσης και της κακής συντήρησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ - Κοντά στα 7 δισ. δολάρια η αξία τους

Διακόπτει όλες τις εξαγωγές προς το Ισραήλ και τις εισαγωγές από την ίδια χώρα η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξε...

Φόρτωση άρθρων...