Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νόμπελ Ειρήνης: Ποιοι είναι οι νικητές

Δύο δημοσιογράφοι κατέκτησαν το Νόμπελ Ειρήνης 2021. Η Φιλιππινέζα δημοσιογράφος Μαρία Ρέσα και ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι δύο δημοσιογράφοι τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης για «τη θαρραλέα μάχη τους υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης» στις χώρες τους, ανακοίνωσε σήμερα η  νορβηγική επιτροπή του βραβείου Νόμπελ.

«Η Μαρία Ρέσα και ο Ντμίτρι Μουράτοφ αντιπροσωπεύουν όλους τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται αυτό το ιδανικό σε έναν κόσμο όπου η δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου βρίσκονται αντιμέτωπες με όλο και περισσότερο αντίξοες συνθήκες», δήλωσε στο Όσλο η Μπέριτ Ράις-Άντερσεν, η οποία είναι πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής του Νόμπελ,.
 
Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, την επέτειο του θανάτου του Σουηδού βιομηχάνου Άλφρεντ Νόμπελ, ο οποίος ίδρυσε τα βραβεία με τη διαθήκη του το 1895.

Ο Ντμίτρι Αντρέγιεβιτς Μουράτοφ είναι Ρώσος δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta.

Η Μαρία Αντζελίτα Ρέσα είναι Φιλιππινέζα-Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Rappler. Σχεδόν δύο δεκαετίες εργαζόταν ως κύρια ερευνητική δημοσιογράφος στη Νοτιοανατολική Ασία για το CNN.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...